Το έργο προσφοράς που παραδοσιακά υλοποιεί η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα σε συλλογικό επίπεδο, μετακινήθηκε το 2016 από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών στη νεοσυσταθείσα Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ υποστηρίζει και χρηματοδοτεί δράσεις σχετικές με θέματα υγείας και πρόληψης ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, σε συνεργασία με φορείς ιατρικής φροντίδας και έμφαση σε περιοχές των οποίων οι κάτοικοι αντιμετωπίζουν δυσκολία στην πρόσβαση και παροχή υπηρεσιών υγείας.

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΕΣΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ (ΕKAB) 2023-2024

Παροχή έξι (6) ασθενοφόρων & είκοσι (20) δίκυκλων

ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

2021- 2024

Ανακαίνιση χώρων υγιεινής των Δημόσιων Νοσοκομείων ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ, ΕΡΥΘΡΟΣ, ΣΤΑΥΡΟΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ, ΝΙΚΑΙΑΣ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ (σε τελικό στάδιο)

251 ΓΝΑ

2022-2023

Διαμόρφωση δύο θαλάμων νοσηλείας σε θαλάμους αρνητικής πίεσης και παροχή εξοπλισμού (σε τελικό στάδιο)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ

2021

Παροχή ειδών ατομικής υγιεινής

ΝΑΥΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ,

2021

Παροχή ιατρικού εξοπλισμού

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΤΤΙΚΟΝ»,

2021

Παροχή ιατρικού εξοπλισμού

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ,

2020

Παροχή εξοπλισμού.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΧΙΟΥ «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ»,

2019

Παροχή νευροχειρουργικού μικροσκοπίου.

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ»,

2019

Παροχή ειδικού εξοπλισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ,

2019

Παροχή ειδικού εξοπλισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER & ΣΥΓΓΕΝΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ ΧΑΛΚΙΔΑΣ,

2019

Παροχή τεχνολογικού εξοπλισμού.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ,

2019

Παροχή ειδικού εξοπλισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ «ΚΑΡΔΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ» ΕΛΛΑΔΑ,

2019-2020-2021

Κάλυψη δαπάνης καρδιοχειρουργικών επεμβάσεων σε πάσχοντα παιδιά.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ-
ΤΜΗΜΑ ΙΑΤΡΙΚΗΣ-ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΚΩΣΕΩΝ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ,

2019-2020-2021-2022-2023

Ενίσχυση του έργου της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού με την αποκλειστική χρηματοδότηση ΑΝΩΝΥΜΟΥ δωρητή.

Ολοκληρώθηκαν οι παραδόσεις και η προσφορά κλινοσκεπασμάτων  στα 120 νοσοκομεία όλων των υγειονομικών περιφερειών της χώρας και στο ΕΚΑΒ.  Τα προσφερόμενα είδη έχουν ήδη παραληφθεί από τα δημόσια νοσοκομεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Αλεξανδρούπολη, νησιά Αιγαίου και Ιονίου Πελάγους και Κρήτη καθώς και σε περισσότερες από 45 ακόμη πόλεις της χώρας. Η σημαντική αυτή δωρεά αφορά νοσοκομειακά λευκά είδη ειδικών προδιαγραφών, ιματισμού ενηλίκων και συγκεκριμένα 106.000 σεντόνια, 25.000 μαξιλαροθήκες και 28.000 κουβέρτες καθώς και ιματισμού παίδων-βρεφών και αναλυτικότερα 2.000 σεντόνια, 2.000 μαξιλαροθήκες, 2.000 κουβέρτες και 4.000 πάνες φανέλες/ χνουδάτα.
 
Παράλληλα, με τη συμβολή της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αναβαθμίζονται οι χώροι υγιεινής δημοσίων νοσοκομείων της Αττικής, βελτιώνοντας σημαντικά την καθημερινότητα και το αίσθημα  αξιοπρέπειας των ασθενών. Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στα νοσοκομεία ΛΑΙΚΟ, ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ και σύντομα στο ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,  ακολουθούν τα νοσοκομεία ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΌΣ, ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ και ΝΙΚΑΙΑΣ και  οι σχετικές διαδικασίες για τα επόμενα νοσοκομεία.


Πρόσφατα επίσης ανακοινώθηκε και η δωρεά 22 σύγχρονων και πλήρως εξοπλισμένων ασθενοφόρων μάρκας Peugeot μοντέλου Boxer και πρέπει να σημειωθεί ότι τα συγκεκριμένα ασθενοφόρα, 20 εκ των οποίων θα διατεθούν στο ΕΚΑΒ και 2 στην ΕΛΑΣ, είναι τα πρώτα στην Ελλάδα που διαθέτουν φορείο ηλεκτρικής  υποβοήθησης και κάθισμα μεταφοράς ασθενούς μηχανικής υποβοήθησης,  χαρακτηριστικά ασθενοφόρων επόμενης γενιάς που αναβαθμίζουν τις επιχειρησιακές δυνατότητες του ΕΚΑΒ προς όφελος του ασθενούς.   

 

Εγγραφη στο Newsletter