Θεόδωρος Ε. Βενιάμης
Πρόεδρος

Μηνυμα Προεδρου

Η Ελληνική Ναυτιλία έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά της σε κάθε σημαντική περίοδο της χώρας μας και είναι κοινή η πεποίθηση και η επιθυμία, τόσο των παλαιότερων όσο και των νεότερων μελών της, να συνεχίσει να προσθέτει το δικό της θετικό πρόσημο, στον τόπο και την Ιστορία της Πατρίδας μας.

Η ναυτιλιακή κοινότητα, μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ), υλοποίησε τα τελευταία χρόνια πρωτοβουλίες στήριξης μεγάλου αριθμού αδύναμων ομάδων του πληθυσμού που επηρεάστηκαν βαθύτατα από τις δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες στην πατρίδα μας. Το σημαντικό αυτό κοινωνικό έργο επικεντρώθηκε σε τομείς όπως τα θέματα σίτισης και υγείας, στην ενίσχυση οργανώσεων και φορέων πρόνοιας και στην ενδυνάμωση του τομέα ναυτικής εκπαίδευσης, καθιστώντας τη ναυτιλιακή μας οικογένεια παρούσα και αλληλέγγυη στον καθημερινό αγώνα χιλιάδων συμπολιτών μας για αξιοπρεπή διαβίωση.

Επιστέγασμα της συλλογικής αυτής δράσης ήταν η απόφαση ίδρυσης της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, μιας ανεξάρτητης νομικής οντότητας.

Η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ σκοπό έχει να συνδράμει το κοινωνικό σύνολο και να αναλάβει συστηματικές και οργανωμένες πρωτοβουλίες πανελλήνιας εμβέλειας που αναδεικνύουν το αποτύπωμα προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας στην χώρα.

Εγγραφη στο Newsletter