ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης, τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019, παρέστη σε τελετή προς τιμή της εταιρείας ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’, η οποία με δωρεά ανέλαβε το κόστος επισκευής και προμήθειας ανταλλακτικών τριών ελικοπτέρων Super Puma της ΠΑ, ύψους 3.250.000 ευρώ, προκειμένου να καταστούν πλήρως επιχειρησιακά αξιοποιήσιμα.

Η εν λόγω πρωτοβουλία της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’, αποσκοπεί στη στήριξη της ετοιμότητας στον τομέα της έρευνας και διάσωσης.

Στη τελετή, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, καθώς και εκπρόσωποι της εταιρείας ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’ και της εφοπλιστικής κοινότητας.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός του Υπουργού Εθνικής Άμυνας:

"Είναι ιδιαίτερη η χαρά μου να παραβρίσκομαι σήμερα εδώ, στη Διοίκηση Αεροπορικής Υποστήριξης, στην εκδήλωση για να τιμήσουμε την εταιρεία κοινωνικής προσφοράς του ελληνικού εφοπλισμού, ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’. Τιμούμε τη ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’, για την προσφορά της στην Πολεμική Αεροπορία και στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, η ελληνική ναυτιλία αποτελεί μεγάλο κομμάτι της εθνικής μας κληρονομιάς και δικαιολογημένα θεωρείται εθνικό κεφάλαιο για τον τόπο μας.

Επίσης βέβαια, είναι ευρέως γνωστό το ιδιαίτερα αξιόλογο έργο που υλοποιεί η εταιρεία ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’, και η ναυτιλιακή και εφοπλιστική κοινότητα ευρύτερα. Ένα πολυδιάστατο έργο, μέσω μιας σειράς στοχευμένων πρωτοβουλιών και δράσεων, πάντα με επίκεντρο τον άνθρωπο, που συνεισφέρει έμπρακτα και ουσιαστικά στο κοινωνικό σύνολο.

Είναι πάντα δίπλα στους Έλληνες, πάντα αρωγός στην πρόοδο της χώρας. Και αυτό αναγνωρίζεται από όλους μας.

Αποδέκτης της ευγενικής της συνεισφοράς είναι πολλές φορές, όπως και σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις.

Πολλά τα παραδείγματα. Θα αναφερθώ χαρακτηριστικά στο έργο κατασκευής εναέριου σχοινοτροχιόδρομου στη Στρογγύλη και στην παροχή συσκευής αφαλάτωσης στη Μεγίστη.

Δύο εγχειρήματα, τα οποία βελτίωσαν σημαντικά τις συνθήκες διαβίωσης του προσωπικού μας.

Να μνημονεύσω επίσης, τη δωρεά του σκάφους ειδικών δυνάμεων στο Πολεμικό Ναυτικό. Το εξελιγμένο αυτό σκάφος, επαύξησε σε μεγάλο βαθμό τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Διοίκησης Υποβρυχίων Καταστροφών.

Σήμερα σαφέστατα, έχουμε άλλο ένα παράδειγμα, που αφορά στη χρηματοδότηση για την πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση τριών ελικοπτέρων SUPER PUMA, με το σημαντικό ποσό των τριών εκατομμυρίων διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ συνολικά.

Έχουμε μια ακόμα πράξη συνδρομής προς τη διατήρηση της ετοιμότητας και αναβάθμισης των δυνατοτήτων της Χώρας, στον κρίσιμο για την Εθνική Άμυνα και Ασφάλεια τομέα της Έρευνας και Διάσωσης.

Μια απτή απόδειξη, που καταδεικνύει απερίφραστα και κατηγορηματικά, την αγάπη για την πατρίδα αλλά και την αλληλεγγύη στην ελληνική κοινωνία που διακρίνει παραδοσιακά την ελληνική ναυτιλιακή οικογένεια.

Θέλω επομένως να ευχαριστήσω θερμά, στο πρόσωπο σας,

Κύριε Αγγελόπουλε,

Κυρία Τραυλού, η οποία δεν είναι εδώ,

Κύριοι Αρχηγοί,

Ναύαρχε κύριε Μαζαράκη,

Ναύαρχε κύριε Μπούσιο,

Κύριε Πατέρα,

Κυρία Φαγογένη,

όλους τους πρωτεργάτες αυτής της πρωτοβουλίας, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ‘’ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ’’, όλη την εφοπλιστική και ναυτιλιακή κοινότητα, αλλά και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές σας, για την έμπρακτη υποστήριξή σας.

Θέλω να σας ευχαριστήσω, γιατί μετά τις επαφές που είχα μαζί σας, ανταποκριθήκατε πλήρως στο αίτημα που σας παρουσίασα. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς.

Με την πρωτοβουλία σας αυτή, που εντάσσεται στην γενικότερη δράση που έχετε αναλάβει για την ανακούφιση των πληγέντων από τις πυρκαγιές στην Αττική πέρυσι, έχουμε πολλαπλά οφέλη.

Επαυξάνονται και αναβαθμίζονται οι δυνατότητες της Πολεμικής Αεροπορίας, στους πολύ κρίσιμους τομείς της Έρευνας και Διάσωσης, καθώς και των αποστολών αεροδιακομιδών που αναλαμβάνει. Τα πληρώματά μας έτσι, θα μπορούν να επιχειρούν και να εκτελούν την αποστολή τους, μέρα και νύχτα, με μεγαλύτερη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα.

Όπως γνωρίζετε, η αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών Έρευνας και Διάσωσης, εκτός από θέμα ανθρωπιστικής υφής, έχει για εμάς στρατηγική διάσταση, καθώς είναι ζωτικής σημασίας για τα εθνικά μας συμφέροντα.

Και βέβαια, είναι πάντα σε υψηλή προτεραιότητα για τις Ένοπλες Δυνάμεις, η αδιάλειπτη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ειδικά στην περιοχή του Ανατολικού - Νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις, με το δίκτυο επιτήρησης που έχουν αναπτύξει και τη διάθεση προσωπικού και μέσων, καλύπτουν πλήρως και αποτελεσματικά το F.I.R. Αθηνών, σε συνεργασία με τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς και άλλους φορείς. Εναέρια μέσα, ελικόπτερα τύπου SUPER PUMA, όπως αυτά που θα επισκευαστούν με τη στήριξή σας, βρίσκονται ανεπτυγμένα σε όλη την επικράτεια, σε ετοιμότητα ανάληψης αποστολών έρευνας και διάσωσης, οποτεδήποτε και οπουδήποτε απαιτηθεί, με όλες σχεδόν τις καιρικές συνθήκες, ημέρα και νύκτα.

Κυρίες και κύριοι,

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, οι Ένοπλες Δυνάμεις ταυτόχρονα με την κύρια αποστολή μας, εκτελούμε ένα ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικού έργου.

Επιζητούμε την εξωστρέφεια και είμαστε στο πλευρό του Έλληνα πολίτη. Ο δεσμός αυτός είναι η έμπρακτη αναγνώριση της ανιδιοτελούς προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων. Αποτελεί ένα βασικό πλεονέκτημα, αλλά και ταυτόχρονα ένα ισχυρό κίνητρο και πηγή έμπνευσης για να ανταπεξέλθουμε στις σύγχρονες προκλήσεις.

Εισπράττουμε καθημερινά την εμπιστοσύνη και την αγάπη των πολιτών, και την ανταποδίδουμε. Στηρίζουμε την ελληνική κοινωνία.

Στην καθημερινή μας προσπάθεια για να φέρουμε σε πέρας την αποστολή μας, έχουμε άξιους συμπαραστάτες. Ένας βασικός εξ αυτών, από τους πλέον σημαντικούς, είναι και η ναυτιλιακή κοινότητα. Η ευγενική συνεισφορά της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις είναι διαχρονική, είναι σημαντική και ουσιαστική, και μας δίνει ώθηση να συνεχίσουμε.

Είμαι βέβαιος, ότι η πολύτιμη αυτή αρωγή θα συνεχιστεί.

Τη χρειαζόμαστε.

Κλείνοντας, θα ήθελα να τονίσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις καθημερινά, θωρακίζουν επιτυχώς την αμυντική υπόσταση της χώρας μας και διασφαλίζουν στο ακέραιο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Είναι εγγυητές της ασφάλειας, της εθνικής κυριαρχίας, της εθνικής ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας μας.

Συγχαρητήρια σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ."

Εγγραφη στο Newsletter