ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

365+ Μερες Φροντιδας: Προγραμμα σιτισης για τους ηλικιωμενους κατοικους των πυροπληκτων περιοχων Αττικης, απο το Ινστιτουτο Prolepsis και τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Αθήνα, 6 Μαρτίου 2019.  Η Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, με φορέα υλοποίησης το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis, θα παρέχουν καθημερινά, γεύματα σε πυροπαθείς κατοίκους, ηλικίας 65 ετών και άνω, στην ανατολική Αττική, στο πλαίσιο του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας. Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί στις πληγείσες περιοχές των Δήμων Ραφήνας - Πικερμίου και Μαραθώνα - Νέας Μάκρης.

Η πρωτοβουλία με τίτλο 365+ Μέρες Φροντίδας εντάσσεται στο σχέδιο δράσης που εκπονεί η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ για τη στήριξη των πυροπαθών της Αττικής. Το σχέδιο περιλαμβάνει μία σειρά στοχευμένων πρωτοβουλιών στους τομείς της ψυχολογικής και διατροφικής υποστήριξης των πληγέντων και άλλες παράλληλες δράσεις.

Το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας θα ενεργοποιηθεί το Μάρτιο του 2019 και θα διαρκέσει ένα έτος. Στο πλαίσιο του προγράμματος θα προσφέρεται πρωινό και μεσημεριανό γεύμα σε κατοίκους ηλικίας 65 ετών και άνω. Η επιλογή των δικαιούχων θα γίνεται με βάση κριτήρια που σχετίζονται με τις συνθήκες διαβίωσης, την κατάσταση της υγείας και ευρύτερα κοινωνικo-οικονομικά στοιχεία.

Υπεύθυνος φορέας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος 365+ Μέρες Φροντίδας είναι το Ινστιτούτο Prolepsis. Τα γεύματα θα σχεδιάζονται από το εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ινστιτούτου με βάση τις αρχές της υγιεινής διατροφής, όπως αποτυπώνονται στους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς, θα διανέμονται σε καθημερινή βάση και θα είναι εξατομικευμένα, βάσει του ιατρικού ιστορικού και των ιδιαίτερων διατροφικών αναγκών των συμμετεχόντων.

Ο κ. Θεόδωρος Βενιάμης, Πρόεδρος της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών και της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού, ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, ανέφερε σχετικά: «Με ιδιαίτερο αίσθημα ευθύνης συνεχίζουμε την υλοποίηση του σχεδίου δράσης για τη στήριξη των πυροπαθών Αττικής. Μέσα από αυτή τη συνεργασία θα αξιοποιηθεί η επιστημονική τεχνογνωσία και η πολυετής εμπειρία του Ινστιτούτου Prolepsis για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την προαγωγή της υγείας των ηλικιωμένων κατοίκων στις συγκεκριμένες περιοχές. Η ελληνική εφοπλιστική και ναυτιλιακή κοινότητα, συνεχίζει να βρίσκεται δίπλα στους πληγέντες που ανήκουν σε «ευαίσθητες» ομάδες, στηρίζοντας έμπρακτα την τρίτη ηλικία».

«Η άμεση και μεγάλη κινητοποίηση του ελληνικού εφοπλισμού και της ναυτιλίας για την ουσιαστική στήριξη των πυρόπληκτων μας συγκινεί βαθιά. H τιμητική αυτή συνεργασία με τη ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε μέσα από το εφαρμοσμένο ανθρωπιστικό έργο του Ινστιτούτου Prolepsis, έμπρακτη στήριξη στους πυρόπληκτους ηλικιωμένους της περιοχής», αναφέρει η κυρία Αθηνά Λινού, Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Prolepsis.

 

Όποιος επιθυμεί να δηλώσει συμμετοχή, να ενημερωθεί για το πρόγραμμα 365+ Μέρες Φροντίδας ή να συνδράμει εθελοντικά, μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλέφωνο:
210 6180520. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Γιάννη Κουτελίδα στο 210-6255700 (εσωτ. 119) ή στο 6936631702.

                                                                               

-###-

 

Σχετικά με την Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ

Η Εταιρεία Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ ιδρύθηκε το 2016 από μέλη της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών. Σκοπός της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ είναι να αποτελέσει το μόνιμο όχημα και σταθερό σημείο συλλογικής κοινωνικής προσφοράς της ναυτιλιακής κοινότητας. Το έργο της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ αποσκοπεί στην συνδρομή της ελληνικής κοινωνίας με κοινωφελή προγράμματα, δράσεις στήριξης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων, έργα ανθρωπιστικού και φιλανθρωπικού περιεχομένου και δωρεές ευρύτερου ενδιαφέροντος.

www.syn-enosis.gr

Σχετικά με το Ινστιτούτο Prolepsis

Το Ινστιτούτο Προληπτικής Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής, Prolepsis είναι ένας μη κερδοσκοπικός επιστημονικός οργανισμός που δραστηριοποιείται στον χώρο της δημόσιας υγείας από το 1990. Αποστολή του Ινστιτούτου είναι να ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα και την Ευρώπη, εκπονώντας ακαδημαϊκή έρευνα και εφαρμόζοντας τα αποτελέσματά της σε ανθρωπιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις, που στοχεύουν στην καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην προαγωγή υγείας των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού. Το Ινστιτούτο Prolepsis έχει αναπτύξει τους Εθνικούς Διατροφικούς Οδηγούς για τον γενικό πληθυσμό και τις ειδικές πληθυσμιακές ομάδες, ενώ από το 2012 υλοποιεί σε σχολεία ευπαθών περιοχών της χώρας το Πρόγραμμα Σίτισης και Προώθησης Διατροφής – ΔΙΑΤΡΟΦΗ, με Ιδρυτικό Δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

www.prolepsis.gr

Εγγραφη στο Newsletter