Αρωγή της ναυτιλίας στη μάχη εναντίον της πανδημίας

Αποφασιστικής σημασίας ήταν και εξακολουθεί να είναι η συμβολή  της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό της πατρίδας μας που δίνουν την πολύμηνη  μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην πρώτη γραμμή. Περισσότερα  από 55 Νοσοκομεία και Εργαστήρια Αναφοράς έχουν ενισχυθεί μέχρι τώρα  με εξοπλισμό, κάθε είδους, απαραίτητο στη μάχη κατά της πανδημίας  αλλά και για τη νοσηλεία  χιλιάδων συμπολιτών μας. Για τις ανάγκες αντιμετώπισης της πρωτόγνωρης αυτής υγειονομικής κρίσης η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα με την άμεση ανταπόκριση 151 μελών της συγκέντρωσε 13.1 εκατ. Ευρώ, ποσόν το οποίο μέσω της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ,  αξιοποιήθηκε για να προμηθεύσει   το Εθνικό Σύστημα Υγείας με 335 αναπνευστήρες ΜΕΘ, 20 φορητούς αναπνευστήρες, 200 μόνιτορ παρακολούθησης ζωτικών οργάνων ΜΕΘ, 100 νοσοκομειακές κλίνες νοσηλείας ΜΕΘ, το πρώτο ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ με σύστημα αρνητικής πίεσης στην Ελλάδα για την ασφαλή μεταφορά ασθενών Covid-19 και πλήθος ιατροτεχνολογικών ειδών, αναλωσίμων και υγειονομικού υλικού.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο σημαντικός εξοπλισμός που εξασφάλισε η ναυτιλιακή κοινότητα έχει ήδη εγκατασταθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος του και υποστηρίζει τις αυξανόμενες ανάγκες νοσηλειών και την καθοριστική ετοιμότητα ΜΕΘ σε Νοσοκομεία Αναφοράς σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα, Αλεξανδρούπολη, Κρήτη και σε άλλα  25 ακόμη μεγάλα Νοσοκομεία της χώρας αυτή την κρίσιμη περίοδο. Με κοινή απόφαση του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ, το 2020, το ετήσιο συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΣΥΜΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ διατέθηκε εξ’ ολοκλήρου στην  προμήθεια 24.000 διαγνωστικών μοριακών τεστ και εξοπλισμού για τον κορωνοϊό με σκοπό την επείγουσα κάλυψη αναγκών των Πανεπιστημιακών Εργαστηρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης και του Ινστιτούτου Παστέρ. Επίσης η ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ στηρίζει ενεργά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή  με τη χορήγηση υγειονομικού υλικού και αναλωσίμων (ιατρικές μάσκες, στολές ιατρικής προστασίας, κτλ) σε Νοσοκομεία ενώ επίσης ενισχύει και τη χρηματοδότηση τεσσάρων ερευνητικών προγραμμάτων που βρίσκονται σε εξέλιξη από ομάδες Ελλήνων διακεκριμένων επιστημόνων για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Επιπροσθέτως, η ναυτιλιακή κοινότητα ανταποκρίθηκε άμεσα στην αίτημα του Υπουργείου Παιδείας για την ενίσχυση της εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και προσέφερε 5.000 συσκευές tablets, για την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών σε όλη τη χώρα. Επιπλέον ιδιαίτερο βάρος έχει δοθεί για την υποστήριξη του έργου που επιτελούν τα στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού και του Πυροσβεστικού Σώματος,  για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, με τη συνεχή, κατά τη διάρκεια του έτους, παροχή ειδών ατομικής προστασίας και αναλωσίμων καθώς και τη σημαντική ενίσχυση του στόλου επιχειρησιακών μέσων που διαθέτουν.
Οι σημαντικές συλλογικές δράσεις στον χώρο της υγείας που υλοποιεί η ναυτιλιακή και εφοπλιστική  κοινότητα -παράλληλα με τις σημαντικές ατομικές πρωτοβουλίες μελών της – συνεχίζονται και το 2021 μαζί με το εκτενές και πανελλήνιας εμβέλειας κοινωφελές έργο που υλοποιεί συστηματικά τα τελευταία χρόνια.  

Εγγραφη στο Newsletter