ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Την Πέμπτη 01 Ιουλίου  2021,  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν της Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς του Ελληνικού Εφοπλισμού «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την συνεισφορά της στις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδη Στεφανή και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου, στην αίθουσα «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ» του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους:

• Ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.
  • Το Διοικητικό Συμβούλιο της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» αποτελούμενο από τον Πρόεδρο κ. Θεόδωρο Βενιάμη, την Γραμματέα  κ. Μελίνα Τραυλού, τον Ταμία κ. Ιωάννη Ξυλά.
  • Ο Εκτελεστικός Σύμβουλος Ναύαρχος ΛΣ (ε.α.) Αθανάσιος Μπούσιος και η  Υπεύθυνη Προγραμμάτων της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» κ. Μαρία Φαγογένη.

Η τελετή διοργανώθηκε με αφορμή την δωρεά της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για την προμήθεια κρίσιμων υλικών και την χρηματοδότηση υπηρεσιών συντήρησης με την οποία επετεύχθη η ανάταξη και επαύξηση της διαθεσιμότητας των Ε/Π SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην αποτελεσματική εκτέλεση του επιχειρησιακού και του ευρύτερου κοινωνικού έργου των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα της Έρευνας και Διάσωσης.

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στο σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε, ευχαρίστησε τους εκλεκτούς προσκεκλημένους της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» για όσα έχουν προσφέρει και συνεχίζουν να προσφέρουν στις Ένοπλες Δυνάμεις και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Κύριοι πρωταγωνιστές τέτοιων δράσεων υπήρξαν αναμφίβολα οι Έλληνες Εφοπλιστές και η Ελληνική Ναυτιλιακή Κοινότητα. Με γνώμονα την πρόοδο της Ελλάδας και των πολιτών της, ανέπτυξαν διαχρονικά ένα πολυδιάστατο έργο που έχει αφήσει ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στην ιστορία της χώρας μας. Μέσω της Εταιρείας κοινωνικής προσφοράς «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ», η αξιέπαινη αυτή προσπάθεια της Ναυτιλιακής και Εφοπλιστικής Κοινότητας έλαβε συλλογικό, σταθερό και οργανωμένο χαρακτήρα και μετουσιώθηκε σε στοχευμένες πρωτοβουλίες και άκρως επιτυχημένες δράσεις».

Επίσης και στο πλαίσιο της ιδιαίτερης μνείας του στη δωρεά για τα Ε/Π SUPER PUMA, ανέφερε ότι «Με την ευγενική δωρεά σας, προσφέρατε μέγιστες υπηρεσίες στην Πατρίδα μας. Και τούτο, διότι πέραν της ανθρωπιστικής πλευράς, δηλαδή της διάσωσης ανθρώπινων ζωών, η Έρευνα και Διάσωση αποτελεί μείζονα αποστολή στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Χώρα, στην εκπλήρωση της οποίας η «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» συνεισφέρει αποφασιστικά».

Ολοκληρώνοντας αναφέρθηκε «Στον άρρηκτο δεσμό που έχουν αναπτύξει οι Ένοπλες Δυνάμεις και η Ελληνική Κοινωνία από τον καιρό της ειρήνης, καθώς πέραν του αγαθού της ασφάλειας που έχουν επιφορτιστεί να παρέχουν στην Ελληνίδα και τον Έλληνα πολίτη, βρίσκονται πάντα πρόθυμα στο πλευρό τους κάθε φορά που το χρειάζονται, σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας, οποτεδήποτε κι αν απαιτηθεί».

Αξίζει να σημειωθούν οι στοχευμένες πρωτοβουλίες και άκρως επιτυχημένες δράσεις της «ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ» μέσω σημαντικών δωρεών της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, όπως η προσφορά ενός εξελιγμένου Σκάφους Ανορθόδοξου Πολέμου στην Διοίκηση Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού, η παροχή ιατρικών μηχανημάτων στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών, η χορήγηση συσκευής αφαλάτωσης στο Καστελόριζο, η κατασκευή εναέριου σχοινοτροχιόδρομου στη βραχονησίδα Στρογγύλη και η συμβολή στις εργασίες ανακαίνισης του χώρου εστίασης της Σχολής Ικάρων.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τηρήθηκαν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα αποφυγής και περιορισμού της πανδημίας COVID-19.

Εγγραφη στο Newsletter